První školní den školního roku 2021/2022

Zveřejněno: 26. 8. 2021, zapsal: Václava Aubrechtová
Odkaz na instruktážní video k testům Genrui, youtube

První školní den školního roku  2021/2022

První školní den nového školního roku bude poznamenán testováním žáků 2.-5. ročníku. Z toho důvodu bude jeho organizace následovná.

Žáci a žákyně 2.-5. tříd se tento den nemusí přezouvat, najdou si svou třídu, kde proběhne nejprve v čase od 7,30 hodin do 8,00 hodin testování. Od 8,00 hodin do 8,45 hodin pak následuje standardní uvítání školního roku ve třídách, včetně nutných organizačních informací. V 8,45 hodin opouští žáci školu, školní družina ten den ještě není.

Testování bude ve stejné podobě jako v loňském roce, antigenní testy typu Genrui jsme již obdrželi pro 3 testovací termíny: 1.,6. a 9..9.

Ve třídách žáci  s negativním výsledkem testu jsou bez roušek, ve společných prostorách se roušky používají. V nezbytně nutných případech mohou rodiče žáků 2. a 3. tříd být u testování v respirátoru, ale ihned po té opouštějí budovu.

Žádám všechny o maximální pochopení a shovívavost. Ve škole bude poprvé po prázdninách 158 žáků, plus rodiče prvňáků a personál školy, takže maximální zaplněnost.

První školní den pro prvňáky

Začíná v 8,00 hodin ve třídě v prvním patře školní budovy vedle sborovny vpravo. Prvňák přichází se školní aktovkou, přezůvky si může dát do šatny v přízemí.

Prvňáci se testují až 2.9. 2021 při příchodu a za účasti zákonného zástupce je rovněž možné. Rodič napomáhá s manipulací s testy, po vyhodnocení odchází ze školní budovy.  

Povolení vstupu rodičům prvňáků do prostor školy platí jen první týden na dobu nezbytně nutnou. Další týdny rodiče za prosklené hnědé dveře nevstupují. Ve škole je dostatek pedagogického personálu a o Vaše dítě bude postaráno.

Přihlašování do ŠD je 31.8.2021 / viz samostatná aktualita.

Přihlášky ke stravování obdržíte první den.

Mgr. Aubrechtová