Letní prázdniny 2021

Zveřejněno: 21. 5. 2021, zapsal: Václava Aubrechtová

Letní prázdniny 2021

Organizační směrnice MŠMT pro uspořádání školního roku 2020 / 2021 říká, že letní prázdniny započnou 1.7. 2021 a skončí 31.8.2021.

MŠMT si uvědomuje, že školní rok byl ojedinělý ve svém uspořádání a struktuře vlivem mimořádných podmínek s ohledem na situaci kolem pandemie. Ministr školství opakovaně sdělil, že to neznamená, že se budou letní prázdniny krátit, a zdůvodnil to partnerům i školským profesním svazům a organizacím. K plošnému zkracování prázdnin tedy nedojde.

Ministerstvo školství podpoří finančně organizátory táborů, kempů, doučovacích seminářů a dalších prázdninových aktivit zejména v problémových lokalitách a ve školách, kde nebyla zvládnuta distanční výuka. Tyto aktivity budou mít na starosti různorodé instituce. Dle toho školám tato povinnost nastává nyní v doučování žáků z rodinného zázemí, které jim neumožnilo držet krok s ostatními, a to do konce školního roku a dále u žáků s podpůrnými opatřeními.

U nás se jedná o jednotky žáků v jednotlivých třídách a toto doučování organizujeme a budeme v něm pokračovat i následující školní rok.

V letních měsících bude v ZŠ probíhat oprava podlah chodby v 1. patře a začne již první červencový týden, kdy nebude moci být nikdo ve škole přítomen. Stávající dlažba, patrně původní, již nesplňuje para-metry bezpečné podlahové plochy. Oprava je plánovaná v rozpočtu pro rok 2021.

Další čas prázdnin budeme věnovat organizaci školního roku 2021/2022, který bude náročný vzhledem k organizaci vzdělávání velkého počtu dětí MŠ a žáků ZŠ na hraně kapacity obou zařízení.

Mateřská škola Volduchy bude uzavřena od 19.7.2021 do 18.8.2021. Mateřská škola bude v následujícím roce využívat i prostory základní školy - vše zatím řešíme.

Uvedené zde je odpověď na dotazy ohledně plánování dovolených a táborů, hlídání a podobně.

Mgr. Aubrechtová