Zřizování žákovských účtů

Zveřejněno: 4. 4. 2020, zapsal: Jitka Matoušková

Vážení rodiče,

Vzhledem k délce mimořádných opatření a přetrvávajícího distančního vzdělávání našich žáků jsme se kvůli zjednodušení naší komunikace se žáky rozhodli zřídit školní žákovské účty. Využili jsme k tomu platformu Google Apps pro vzdělávání, která nabízí celou řadu nástrojů pro výměnu informací, sdružování příprav do kurzů v Google Učebně, pořádání videokonferencí v rámci služby MEET a sdílení dat přes cloudové úložiště.

Protože dbáme na kybernetickou bezpečnost, jsou školní emailové schránky žáků nastaveny pouze pro interní komunikaci, emaily z jiných domén nebudou dětem doručeny. Navíc má škola přístup k administraci jednotlivých schránek pro případnou kontrolu, žáci jsou tedy více chráněni před internetovými zločinci, podvodnými e-maily.

Účty se budou používat ve výuce informatiky (možnost zadávání úkolů přes google učebnu v hodině informatiky), IT technik zvažuje možnost přihlašování se žákovskými účty do školních počítačů.

K problému s přihlašováním, v návodu je chybně napsáno, že uživatelské jméno má začínat jménem. Uživatelské jméno bude začínat příjmením např. "novak.jan@skolavolduchy.cz". Za nedopatření se omlouváme.

Mgr. Jitka Matoušková