Zápis dětí do 1. třídy

Zveřejněno: 4. 2. 2014, zapsal: Václava Aubrechtová

Zápis do 1. třídy pro školní rok 2014/2015 se uskutečnil dne 30. 1. 2014.

K zápisu se dostavilo 42 dětí se svými zákonnými zástupci. Za šest dětí požádal zákonný zástupce o odklad povinné školní docházky s tím, že dodá škole všechny potřebné doporučující posudky v nejbližším možném termínu. Ředitelka školy vydala 36 kladných rozhodnutí o přijetí k základnímu vzdělávání.

Tento početní stav umožňuje ředitelce školy zřídit ve školním roce 2014/2015 dvě paralelní první třídy. Je možné, že stavy budoucích prvňáků doznají ještě změn, a to z důvodu dalších odkladů, stěhování či přistěhování atd. Personální zajištění obou prvních tříd rozhodne ředitelka školy v květnu či červnu 2014 dle aktuálního složení pedagogického sboru.

Předpokládáme, že v měsíci červnu uskutečníme informativní schůzku rodičů žáků 1. tříd. Rozdělení žáků do tříd je plně v kompetenci ředitelky školy, při nichž zohledňuje mnoho aspektů /počty chlapců a dívek, počty dětí se zdravotním postižením, dopravní možnosti dětí domů i na kroužky, organizační uspořádání. Informace pro Vás budeme postupně aktualizovat.

Čas do nástupu do školy je vhodné využít ke zdokonalování řečových a komunikačních dovedností dětí, k rozvoji grafomotorických dovedností a zejména procvičení správného úchopu psacího náčiní. Nelze opomíjet ani rozvoj samostatnosti při sebeobslužných dovednostech dětí, při oblékání, stolování a uklízení vlastních věcí a hraček. Je vhodné dětem vštěpovat vykání pedagogovi, pravidla slušného vystupování a zdravení.

Mgr. Václava Aubrechtová